dissabte, 22 de juny del 2019

El govern autònom de Rojava dóna un cop d'efecte i es reuneix amb la guerrilla kurda a les muntanyes

La trobada segueix els contactes amb els partits kurds de Rojhilat (Kurdistan de l'Iran) i del Kurdistan de l'Iraq. La delegació de l'Administració Autònoma Demòcrata del Nord i l'Est de Síria es va reunir amb el Partit de Vida Lliure del Kurdistan (Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê, PJAK) a les bases de la guerrilla a les muntanyes. El PJAK forma part de la KCK, Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan i combat contra el régim clerical iranià.

La delegació, inclosos representants d'alguns partits polítics de l'Administració Autònoma Democràtica del nord-est de Síria i el copresident de PYD, Shahoz Hesen, va ser benvinguda per les copresidentes de PJAK, Siyamend Mohini, Zilan Vejin.

El president del Partit Democràtic Sirià, Cemal Şêx Baki, va declarar que PJAK és un dels partits més propers a Rojavayê Kurdistan i va dir: "Hi ha un enfocament especialment pel que fa a actitud i opinió. Hem estat molt contents de la nostra reunió amb els copresidents i membres de l'Assemblea de PJAK." Cemal Şêx Baqî va declarar que van discutir els atacs d'ocupació de l'Estat turc contra el Kurdistan d'Efrîn i Başur i els guanys a Kurdistan de Rojava i van dir que també vam discutir la situació al Kurdistan i la regió. La necessitat de la unitat kurda va sorgir a la reunió. "

La co-presidenta del PJAK, Zilan Vejin, va dir que "Ens preocupem per aquest pas de l’administració del nord-est de Síria. Ho veiem com un acte d’unitat nacional contra la invasió. Nosaltres i tots els partits de Kurdistan de Rojhilatê hauríem de prendre un exemple d'això. Hem de construir la nostra unitat. PJAK es va fundar a partir de la creació d'una unió nacional. "


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada