dijous, 13 de juny del 2019

El Moviment per la Llibertat, del Kurdistan iraquià, denuncia que les autoritats no li permeten celebrar el seu 3r congrés


Hisên Kerküki, dirigent del partit Tevgera Azadi, Moviment per la Llibertat, ha denunciat que les autoritats de Sulaymaniyya no han permès a la formació celebrar el seu congrés. No han aportat cap raó. Sulaymaniyya està sota l'administració de la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK, vinculada a la Internacional Socialista. "L'ordre públic de Sulaymaniyya no ens permet celebrar el nostre congrés sense cap justificació. Les forces de seguretat no van permetre el congrés que volíem fer a Kerkuk el 3 de maig. Per això, vam endarrerir la data del congrés. Tanmateix, ara l’ordre pública de Sulaymaniyya rebutja la nostra sol·licitud sense donar cap raó. No sabem per què no ens van permetre realitzar el nostre congrés”.

Tevgera Azadi, va celebrar el seu primer congrés el 17 d'octubre de 2014, va ser registrat oficialment pel govern iraquià el 4 de desembre de 2017. TVa celebrar el seu segon congrés el 2017. L’administració de TA ha sol·licitat diverses vegades al Ministeri d’Interior de la Regió del Kurdistan per obtenir el seu estatus oficial a la Regió del Kurdistan, però no ha rebut cap resposta a la seva sol·licitud. El 25 de maig de 2018, la Regió del Govern de Kurdistan va decidir tancar els centres de Tevgera Azadi. Després de la decisió, les oficinesde la formació a la regió del Kurdistan van ser tancades.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada