dilluns, 17 de juny del 2019

Delegació de partits del Kurdistan sirià visita els partits del Kurdistan iranià a l'exili

Ahir 15 de juny, una delegació de partits kurds de Síria va visitar els partits kurds iranians a la regió del Kurdistan per discutir les seves experiències al Kurdistan sirià (Rojava), els desenvolupaments a l'Orient Mitjà i la possibilitat de celebrar un Congrés Nacional del Kurdistan.

Una delegació de partits polítics del Kurdistan sirià (Rojava), que va incloure quatre partits, va visitar tant la seu del Partit Demòcrata del Kurdistan-Iran (KDP-Iran) com el Partit Demòcrata del Kurdistan iranià (PDKI), dirigit pel secretari general del partit Mustafa Hijri. Els dos dels principals grups opositors kurds que han lluitat pels drets kurds a Rojhilat, també conegut com Kurdistan iranià, el lideratge de la qual està ara exiliat a la regió de Kurdistan. També van visitar les oficines dels partits del Kurdistan iraquià, Unió Patriòtica del Kurdistan (PUK) i el Moviment del Canvi (Gorran) a Sulaimani.

La delegació de Rojava va incloure Shahoz Hasan, copresident del Partit de la Unió Democràtica (PYD), Jamal Sheikh Baqi, el cap del Partit Demòcrata Kurd Sirià (KDPS=, Mohamed Musa, el cap del Partit d'Esquerra Siriana del Kurdistan, Mustafa Mashaykh, el cap del Partit de la Unitat Democràtica Kurda a Síria, i Jihan Khalil, membre de l'organització feminista Kongra-Star.

"Després de la nostra victòria [a Rojava] contra IS i els avenços en curs a la regió, hi haurà [un] impacte a les quatre parts del Kurdistan; per tant, considerem la importància de conèixer els cercles kurds per intercanviar opinions i idees ". El secretari general de KDP-Iran, Mustafa Mawluditold, Kurdistan, va afirmar que “Vam parlar del progrés aconseguit a la qüestió kurda a Síria, i això va ser una cosa nova per a nosaltres. Per descomptat, també vam parlar de les nostres experiències i del nostre enteniment de la situació política. "

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada