divendres, 4 d’abril del 2014

El BDP kurd, de llarg, el que porta les dones a governs locals de TurquiaLes xifres són clares: un  55 % dels candidats/es del BDP als governs locals són femenins. Els socialistes del CHP tenen un 4 % i els ultra nacionalistes turcs del MHP un 2,5 %. L'islamista AKP només està representat per un 1% de dones. I no només això sinó que el BDP ha dut dones als principals càrrecs com la batllia d'Amed (Diyarbakir en turc) on ha estat escollida Gültan Kisanak. De fet per primera vegada tres dones governaran capitals metropolitanes turques. Amb el BDP a Amed, l'AKP a Gaziantep i CHP a Aydin, província del Mar Egeu.

Diferents alcaldesses del BDP escollides el diumenge 30.03.2014. Totes elles són kurdes excepte Februniye Akyol (foto inferior dreta) primera alcaldessa assíria escollida a Turquia.

Kisanak és la co líder del partit pro kurd Baris ve Demokrasi Partisi (BDP), partit per la Pau i la Democràcia. Una altra militant kurda, Dilek Hatipoglu, ha estat escollida alcaldessa de la important ciutat d'Hakkari.

Només un 14 % dels escons de Turquia recauen en dones.

Mapa amb el detall de les zones de Turquia on han estat escollides dones a les eleccions locals del 30 de març de 2012. La part en verd coincideix amb el Kurdistan on el BDP ha obtingut els millors resultats.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada