diumenge, 13 d’abril del 2014

La presa kurda Zeyneb Celaliyan, ingressada i a punt de quedar-se cega


Zeyneb Celaliyan és una jove kurda d'Iran que fou condemnada a mort l'any 2007 pels tribunals iranians. Posteriorment la seva pena fou commutada per cadena perpetua. La complia a la presó femenina d'Evin d'on fou traslladada a la de Kermanshah .

Celaliyan pateix una malaltia ocular per la que no rep el tractament corresponent. A mesura que va passant el temps a la presó està més a prop de la ceguera. Ara ha hagut de ser ingressada a l'infermeria de la presó per l'empitjorament segons la Human Rights Activists News Agency (HRANA). Malgrat el seu estat continua enmanillada, amb argolles i tractada de forma humiliant pers funcionaris de presó. La presa kurda resta en un règim d'aïllament des de fa setmanes.

Zeyneb Celaliyan fou capturada el juliol de 2007, immediatament fou jutjada. Els judici va durar pocs minuts i la jove fou sentenciada a mort per formar part del Partit de la Vida Lliure del Kurdistan (PJAK). En concret la sentència fou "lluitar contra Déu". Degut als maltractaments rebuts pels seus captors ha hagut de fer diverses vagues de fam de protesta.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada