dissabte, 19 d’abril del 2014

Conferència sobre el Kurdistan sirià al Parlament Europeu


El 17 d'abril el Parlament Europeu va acollir una conferència sobre la situació dels kurds a Síria. L'acte precedia el debat general que el Parlament acollia sobre Síria en general. A l'acte fou organitzat pel Grup d'Amistat amb els Kurds encapçalat pel pastor luterà, l'alemany Jürgen Klute. Klute milita a Die Linke i és diputat al Parlament Europeu pel grup Esquerra Unida Europea/Esquerra Verda Nòrdica. A Catalunya el representant d'aquest grup és Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). Una de les peticions de l'euro diputat fou que Turquia obri les fronteres amb el Kurdistan sirià per motius humanitaris.

L'acte va destacar la certa estabilitat a la zona kurda de Síria comparada amb la resta del país però també els atacs constants realitzats pels fonamentalistes salafistes. Hi ha intervenir Abdulselam Mustafà del Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD), Partit de la unió Democràtica, qui va apuntar que havien optat per una lluita pacífica però es van veure obligats a agafar les armes davant les agressions dels dos bàndols en lluita a la guerra de Síria i com a forma d'auto defensa.

Posteriorment el Parlament Europeu va adoptar una resolució de 13 punts sobre Síria  on hi ha dues referències als atacs que estan rebent els kurds però no passa de la condemna genèrica.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada