dijous, 3 d’abril del 2014

Karim Öz, director kurd de cinema, refusa un premi de França com a protesta


Karim Öz, director kurd, ha refusat un premi de França com a protesta per l'actitud del seu govern vers la frustrada investigació dels tres assassinats de París. El govern francès no només no ha resol el crim sinó que està aturant de forma evident cap avanç.


Öz ha estat premiat al 36è festival de cinema 'Cinéma du Réel' per la seva realització 'He bû tune bû' (Hi havia una vegada). El documental explica el viatge d'una família kurda que viatja de Batman a Ankara per a trobar un treball de temporada. Els organitzadors del festival van respectar la decisió del director.

La tarda del 9 de gener de 2.013 tres activistes kurdes eren assassinades amb trets al cap al Centre d'Informació Kurda de París. Sakine Cansiz era una de les fundadores del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). Fidan Dogan 'Rojbin' era representant a l'Estat francès del Congrés Nacional del Kurdistan i Leyla Soylemez 'Ronahi' era una jove militant kurda de pas per París. Les tres havien desaparegut per la tarda i foren trobades mortes a la matinada del dia següent. Els autors van usar silenciadors.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada