dilluns, 14 d’abril del 2014

Alliberats 48 presos kurds a Turquia

Dissabte 12 d'abril eren alliberats finalment els quaranta-vuit polítics i activistes kurds que duien més de quatre anys a les presons de la República de Turquia. L'any 2009 havien estat detinguts 92 kurds en una onada repressiva. Se'ls acusava de formar part de la Confederació Democràtica del Kurdistan (KCK).

Koma Civakên Kurdistan (KCK) a vegades traduïda com a Confederació Democràtica del Kurdistan i d’altres com a Unió de Comunitats del Kurdistan és una plataforma d’organitzacions polítiques, socials i militars kurdes. La seva ideologia és el confederalisme democràtic, un conjunt de tesis confeccionades per Abdullah Öcallan per obtenir l’autogovern kurd, amb una base radicalment democràtica i sense tocar les fronteres dels diferents Estats que avui administren la nació kurda.

El cas contra el KCK ha provocat la detenció de 3.500 persones segons les organitzaciosn de drets humans i 600 segons l'Estat turc. El judici va iniciar-se l'octubre de 2010 contra 152 suposats membres del KCK. L'octubre de l'any passat els tribunals turcs van refusar l'alliberament de 92 acusats en presó preventiva. L'alliberament de dissabte no suposa la llibertat definitiva dels implicats car encara és pendent la sentència del judici a la KCK.

Els alliberats són: Ahmet Birsin, Ahmet Zirek, Alaattin Aktaş, Alican Önlü, Bahri Çeken, Bayram Altun, Besime Konca, Celal Yoldaş, Çimen Işık, Dirayet Taşdemir, Ebru Günay, Elif Kaya, Engin Kotay, Ercan Sezgin, Esma Güler, Fethi Süvari, Gülcihan Şimşek, Hasan İnatçı, Hasan Iraz, Herdem Kızılkaya, Hüseyin Bayrak, Hüseyin Yılmaz, Kamurak Yüksek, Kerem Duruk, Leyla Deniz, Lütfi Dağ, Mazlum Tekdağ, Mehmet Abbasoğlu, Mehmet Ermiş, Mehmet Nimet Sevim, Olcay Kanlıbaş, Pergüzar Kaygısız, Pero Dündar, Pınar Işık, Ramazan Dere, Senanik Öner, Salih Akdoğan, Sebahattin Dinç, Sevi Demir, Şinasi Tur, Şeyhmus Bayhan, Tamer Tanrıkolu, Ünal Ahmet Çelen, Zahide Besi, Zeynep Boğa, Zöhre Bozacı, Muharrem Erbey, Hacire Özdemir.
 

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada