diumenge, 20 d’abril del 2014

Protestes contra la rasa entre el Kurdistan d'Iraq i el de Síria


Les protestes contra la rasa que el govern autònom kurd de l'Iraq està fent a la seva frontera amb el Kurdistan sirià està aixecant protestes.
Milers de kurds del Kurdistan sirià s'han manifestat a la frontera, sota pla pluja, contra la construcció de la rasa. Un civil kurd que intentava travessar la frontera va ser abatut dilluns 15 d'abril per soldats del Kurdistan del Sud. De fet els peshmergas (milicians kurds) del PDK han retirat els símbols del govern a part de la frontera per posar els del seu propi partit.

La Unió de les Comunitats del Kurdistan (KCK) ha criticat l'excavació de la rasa. Per la KCK és "sorprenent" en un moment en què "tothom cerca l'eliminació dels filats i els murs que divideixen el Kurdistan". La KCK destaca que aquests fets són "desafortunats, especialment en un moment on la importancia de la unitat nacional és creixent i hi ha debats per dur a terme un congrés nacional".

Les Mares per la Pau amb suport del Moviment de Joves han instal·lat un campament amb déu tendes a la frontera on mantenen una vigília per torns.  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada