dilluns, 7 d’abril del 2014

Avui fa 7 anys fou lapidada Du’a Khalil Aswad

Du’a Khalil Aswad era una jove kurda de 17 anys que s'havia enamorat d'un jove sunnita. Ella formava part de la comunitat religiosa yezidi coneguda per ser tancada respecte a altres creences.

El 7 d'abril de 2007 un grup de fanàtics van irrompre a casa seva, al Kurdistan de l'Iraq i van treure-la al carrer on la van lapidar durant mitja hora per haver-se convertit a l'islam sunnita. L'acusació es basava en que havia faltat a casa una nit i se sospitava que era amb el seu estimat. El crim hauria resultat desconegut sinó fos per la gravació en vídeo de l'execució. Aquest vídeo fou publicat un mes després a internet i va aixecar la repulsa d'Amnesty International. Malgrat això només es van detenir quatre persones per la lapidació i des d'aleshores no se sap si han estat ni condemnats. El govern autònom kurd va condemnar la lapidació,

L'epíleg el van posar fanàtics sunnites que uns dies després van aturar un autobús a Mossul i van assassinar 23 civils yezidi. Paral·lelament un cotxe bomba va esclatar al llogaret yezidi de Tel Isqof provocant 25 morts més.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada