divendres, 25 d’abril del 2014

Les YPG conquereixen l'estratègica vila de Tell Brak

Victòria importantíssima de les Unitats de Defensa Popular, en kurd Yekîneyên Parastina Gel, YPG. La vila de Tell Brak (Kurdistan de Síria) és un enclau estratègic decisiu entre les ciutats de Qamishlo i al-Hasakah. Dissabte 19 diverses columnes de les YPG van atacar l'enclau que era en mans dels fonamentalistes.

A les cinc de la tarda, segons ha confirmat a Reuters el comandant Redur Xelil, Tell Brak era completament sota control de la milícia kurda. El balanç dels combats fou de 28 morts, la majoria islamistes del grup Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) tot i que les YPG eleven els morts a una cinquantena i asseguren haver fet 42 presoners havent perdut la vida tres milicians. Segons Syrian Observatory, els islamistes morts foren 25.

A part del seu valor estratègic, Tell Brak, és un lloc arqueològic molt important car té els munts arqueològics més grans de l'Orient Mitjà. En el jaciment s'han excavat diversos nivells. El primer està datat de vers el 6000 aC amb restes de les cultures d'Halaf, Obeid i el període sumeri d'Uruk. Per tot plegat se'l considera un dels bressols de la humanitat.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada