diumenge, 18 de maig del 2014

Dos soldats turcs ferits a DersimL'obsessiva acció del govern turc per aixecar més llocs de control militar al Kurdistan aprofitant l'alto el foc de la guerrilla turca de les Hêzên Parastina Gel (HPG), Forces de Defensa Popular, està trobant força resistència. Militaritzar un país ocupat, a vegades, no surt de franc.

Les protestes a Hakkari contra el complex militar que es vol aixecar a la muntanya de Meskan ha provocat enfrontaments amb manifestants, manifestacions i marxes a la pròpia muntanya. Des de fa dies es manté un campament de protesta. El 13 de maig la guerrilla va enfrontar-se al desplegament de l'exèrcit turc morint dos soldats i un guerriller. Dos dies després ha estat a la zona de Dersim on hi ha hagut un xoc entre els ocupants turcs i la resistència de les HPG resultant ferits dos soldats turcs. A Dersim el govern d'Ankara planifica una nova base a la zona de Kırmızıdağ.

Paral·lelament a Sirnak l'exèrcit ocupant s'ha desplegat arran de la desaparició de nou treballadors en una altra base militar turca a la muntanya de Gabar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada