dissabte, 17 de maig del 2014

Quart congrés del Partit de la Vida Lliure al Kurdistan


El Quart congrés del Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK) o Partit de la Vida Lliure de Kurdistan, una de les principals formacions kurdes a l'Iran, ha tingut lloc aquest mes de maig. Un centenar de delegats/des s'han aplegat a la zona del Kurdistan iraquià on el partit té les seves bases.

La línia ideològica va reforçar el posicionament liderat pel PKK turc i la Confederació Democràtica del Kurdistan (KCK). La nova direcció del partit serà bicéfala amb Ebdulrehman Hecî Ehmedî i Evîndar Rênas com a cares visibles en substitució d'Abdul Rahman Haji Ahmadi qui n'ha estat el màxim dirigent del PJAK els darrers 10 anys. Un comitè de tretze militants formarà la direcció amb ells.

Entre les tesis aprovades pel congrés hi ha la de la línia ideològica del KCK: lluita de resistència per a construir una societat democràtica lliure, ecològica i amb egalitat entre gèneres. També aprova la fundació de KODAR, l'Organització de la Societat Lliure i Democràtica del Kurdistan, que es va presentar el passat 5 de maig a les muntanyes del Kurdistan iraquià amb una oferta de diàleg al govern iranià. Teheran ja l'ha refusada. El partit va aprovar una crida a les forces democràtiques iranianes a treballar de forma comuna.

El congrés no ha acabat d'aclarir els fets recents que estan envoltant al PJAK però asseguren que la KODAR està vinculada clarament al partit.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada