divendres, 9 de maig del 2014

En marxa el judici de VartinîsL'any 1993 les forces de seguretat turques van encerclar una casa a la vila de Vartinîs (Muş), al Kurdistan turc. En el seu interior hi havia la família Öğüt de la que sospitaven que donava suport al Partiya Karkerên Kurdistan (PKK) o Partit dels Treballadors del Kurdistan. Era formada per nou membres. Els agents turcs van cremar la casa amb els seus habitants dins que van morir calcinats. Concretament es tractava de Mehmet Nasir Öğüt, Eşref Oran, Sevda Öğüt, Sevim Öğüt, Mehmet Şakir Öğüt, Mehmet Şirin Öğüt, Aycan Öğüt, Cihan Ögüt, Cinal Öğüt i Aysel Öğüt.

Aquest mes de maig s'ha iniciat, el dia 5, el judici als gendarmes acusats de l'homicidi múltiple. Es tracta del capità Bülent Karaoğlu, lloctinent Hanefi Akyıldız, el director de les forces especials de Muş, Şerafettin Uz i el gendarme Turhan Nurdoğan.

El  Baris ve Demokrasi Partisi (BDP) que en turc significa Partit de la Pau i la Democràcia ha fet una crida a la societat a seguir el judici directament al tribunal i ha indicat que significa una prova de foc pel sistema judicial de la república turca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada