dilluns, 19 de maig del 2014

Marxa a Hakkari contra el complex militar a la muntanya de Meskan

El Baris ve Demokrasi Partisi (BDP) que en turc significa Partit de la Pau i la Democràcia va organitzar el 19 de maig de 2014 una marxa a Hakkari contra el complex militar a la muntanya de Meskan que ha provocat la mobilització del poble kurd. Meskan és situat a la zona de Hakkari, una de les més combatives del Kurdistan turc.

El dia 6 d'abril es va iniciar una protesta que va culminar déu dies després amb una plantada de tendes contra el projecte impulsada pel partit majoritari a la regió,  Baris ve Demokrasi Partisi (BDP) o Partit de la Pau i la Democràcia. Les forces armades turques van arribar al punt d'enfrontar-se de forma violenta amb la població civil que feia protestes pacífiques a la zona. La galeria d'imatges d'Anadolu Agency deixa testimoni de la duresa dels xocs. Malgrat les negatives del govern, el desplegament militar a la zona ha estat evident. En un acte d'arrogància els dos-cents militars desplegats han anat plantant banderes turques a la zona de bosc. En un pas més ara els comandaments militars han declarat la muntanya com a "zona militar prohibida" i els vols d'helicòpters són cada vegada més freqüents.


Des del dia 28 d'abril hi ha un campament de protesta en vigília contínua a la pròpia muntanya on es van relevant diverses organitzacions de la societat kurda. Les marxes populars kurdes contra la construcció a la muntanya Meskan han acabat amb greus incidents en plena muntanya.Divendres en va resultar ferit un soldat turc.
Per a saber-ne més:


Turquia declara la muntanya Meskan com a "zona militar prohibida"

Durs enfrontaments a la muntanya Meskan

 

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada