dilluns, 12 de maig del 2014

Trobada entre el PDKI d'Iran i la KCK


El Partî Dêmokratî Kurdistanî Êran o Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran (PDKI) i l'organització pan kurda de la Koma Civakên Kurdistan (KCK), Unió de Comunitats del Kurdistan han celebrat una trobada entre les seves dues direccions on hi van participat el secretari general del partit, Mustafà Hijri i el co president del Consell Executiu de la KCK, el veterà militant Cemil Bayik. Analitzant les circumstàncies de les dues formacions a Turquia i l'Iran, Hijri i Bayik van apuntar la necessitat de col·laboració entre les diferents formacions polítiques kurdes. Sense amagar les diferències entre el PDKI i KCK Hijri va precisar que el diàleg era necessari per resoldre-les.
Bayik va denunciar el suport que l'Iran està donant actualment al règim baaista d'Assad a Síria. Aquest suport no es limita a armament sinó que islamistes iranians són a primera línia de combat. També que Turquia dóna suport als islamistes que combaten Assad des de posicions similars, sinó les mateixes, que les d'Al Qaida. Enmig d'aquest escenari, les formacions kurdes apareixen com a alternativa laica i moderada en el mitjà Orient. La trobada es va realitzar a les muntanyes Kandil, on el KCK i el PKK tenen les seves bases operatives.

Koma Civakên Kurdistan (KCK) a vegades traduïda com a Confederació Democràtica del Kurdistan i d’altres com a Unió de Comunitats del Kurdistan és una plataforma d’organitzacions polítiques, socials i militars kurdes. La seva ideologia és el confederalisme democràtic, un conjunt de tesis confeccionades per Abdullah Öcallan per obtenir l’autogovern kurd, amb una base radicalment democràtica i sense tocar les fronteres dels diferents Estats que avui administren la nació kurda.

El Partî Dêmokratî Kurdistanî Êran (PDKI) es va fundar l’any 1957 i és la principal del moviment kurd iranià. La dirigeix Mustafa Hijri. Té un programa federalista i socialdemòcrata. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada