dissabte, 10 de maig del 2014

Es presenta KODAR, nova formació kurda d'Iran

Dilluns 5 de maig Rizan Javid i Zilan Tanya, dirigents del Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK) o Partit de la Vida Lliure de Kurdistan, van comparèixer davant la premsa a Khoran, una vila del nord de l'Iraq. El PJAK, centrat en el Kurdistan d'Iran, manté operatives les seves bases a la zona kurda de l'Iraq fronterera amb l'Iran des d'on es va retirar.


El motiu de la roda de premsa era anunciar la creació de l'Organització de la Societat Lliure i Democràtica del Kurdistan Est. Les seves sigles en kurd seran KODAR. La principal proposta de la nova formació és establir un diàleg amb el govern iranià.La proposta del nou grup és un sistema confederal per a Iran basat en el respecte entre les diferents ètnies.

Sobre la posició del PJAK envers KODAR no ha quedat prou nítida. El partit no s'hi integrarà i Javid va afirmar que "molts membres de KODAR han lluitat pel PJAK, però la resta del PJAK anunciarà la seva posició sobre si s'hi incorpora en els propers dies".  Fundat l’any 2007, el PJAK, és membre de la Confederació Democràtica del Kurdistan (KCK) impulsada pel PKK de Turquia.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada