dimarts, 13 de maig del 2014

Un infant kurd ferit greu per la policia turca

Si el 25 de març ens fèiem ressò de les greus ferides de Mehmet Ezer a Amed; ara s'ha produït un cas similar a Van. Mehmet Ezer de només 10 anys va resultar greument ferit essent hospitalitzat. Una mostra més de la brutalitat amb la que el règim turc tracta la població autòctona. Finalment va recuperar-se explicant la seva versió de la brutal agressió policial. 

Diumenge 11 de maig, centenars de joves van manifestar-se a Van (Kurdistan turc) o Wan en kurd. Protestaven contra l'embargament que Turquia sotmet al Kurdistan sirià i la construcció de noves instal·lacions militars turques a territori kurd. Després de la concentració es van produir enfrontaments amb barricades i els gendarmes van usar gasos lacrimògens així com canins d'aigua. Els joves kurds, segons Diha, van emprar pedres i còctels molotov. Una de les ofensives de la policia va provocar les ferides a un altre infant de 10 anys que va ser impactat per una bala de gas. Els enfrontaments van durar fins la nit però no hi ha testimonis car la policia turca va impedir l'entrada de periodistes.  

 El noi ha hagut de ser operat. Fa només uns dies, el 27 d'abril, una desena de joves kurds eren detinguts a la ciutat de Wan (Kurdistan turc) per incidents similars.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada