dijous, 10 de juliol del 2014

Balanç provisional de la batalla de KobanêEls combats entre les Unitats de Defensa Popular (Yekîneyên Parastina Gel, YPG) i Islamic State of Iraq and Syria o Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) a la zona de Kobanê (Kurdistan de Síria) des del dia 2 de juliol estan deixant un panorama desolador. Els principals combats fins ara s'han donar a les poblacions de Zor Mixar, Zareti Bêdin a l'oest Kobanê, i a Sırrın, al sud.

El 4 de juliol YPG es va retirar de diverses localitats del sud de Kobanê davant la brutal ofensiva islamista reforçada per l'armament capturat amb la pressa de Mossul. En poques hores van caure 3.000 projectils de morter sobre posicions kurdes fent impossible mantenir les posicions. Des de llavors els kurds han contratacat recuperant la població de Zormixar, prop de Jarablus. A aquesta darrera població, des de gener en mans d'ISIS, foren crucificats diversos kurds capturats a la zona de Kobanê.

El 7 de juliol ISIS va iniciar un nou front atacant per l'est de Kobanê des del poble de Melluh Gomer. Van morir dos membres de les YPG. Les defenses de les YPG van detruir dos tancs dels islamsistes. L'objectiu d'ISIS és fer-se amb el control de les viles de Kendal, Adukê and Tepeyê Kopirlik, situades a 20 quilòmetres de Kobanê. Al mateix temps a l'oest una columna fonamentalista fou encerclada a Adukê per les YPG en una emboscada i un cotxe bomba d'ISIS va esclatar a darrera hora de la nit a Ebu Sırrıen un control kurd. Van perdre la vida cinc membres de les YPG.

El 8 de juliol el comandament de les Unitats de Defensa Popular va anunciar que el total de fonamentalistes morts en gairebé una setmana de combats ascendia a 200. El fet que no donés xifres de les seves pròpies baixes és indicatiu que són molt altes. Paral·lelament a la batalla de Kobanê també hi ha enfrontaments al cantó d'Al-Hasakah, també al Kurdistan sirià.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada