dijous, 24 de juliol del 2014

Dos soldats turcs i 6 guerrillers kurds morts en combat


Els combats van començar dilluns 21 a la frontera entre Turquia i Síria. Concretament a la província de Sanliurfa. Segons fonts militars del règim turc una columna de guerrillers de les Hêzên Parastina Gel (HPG) o Forces de Defensa Popular, penetraven des de Rojava (Kurdistan sirià): "La nostra patrulla va ser disparada per un grup d'entre 10-15 persones... dos dels nostres soldats foren morts". Un tercer militar fou ferit. Sis milicians kurds van ser assassinats per les tropes turques que van demanar reforços.

És estrany que les HPG disparessin primer però només existeix la versió turca dels fets que, a més, ha acusat els kurds morts de "contrabandistes". En canvi l'exèrcit turc ha atacat civils kurds amb tot impunitat quan creuaven la frontera: el 27 de juny matava Ehmed Mihemed, de 18 anys, quan creuava la frontera des de Kilis al Cantó d'Efrin, a Síria. Una bala a l'estòmag el va ferit greument i va morir hores després amb greus dolors a l'hospital d'Efrin. l maig fou una dona que va deixar dos fills orfes i el juny un infant de només 13 anys.

Mentre l'exèrcit turc es mostra amb molt de zel en disparar contra civils kurds, els fonamentalistes d'ISIS creuen amb totes les facilitats les fronteres turques fet que confirma, altra vegada, la cooperació entre ells i el règim islamista turc.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada