divendres, 25 de juliol del 2014

ISIS expulsa ara els kurds de Mossul


Els fonamentalistes d'Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) duen a terme una campanya de caire genocida per exterminar els membres de les altres confessions a Síria i l'Iraq. L'exemple és  la ciutat de Mossul, a l'Iraq. Des que el 10 de juny passat ISIS va aconseguir el control de la ciutat, els cristians de Mossul s'han vist perseguits a la seva pròpia terra. Davant l'opció de convertir-se a l'islam o ser assassinats, les famílies cristianes han decidit fugir de casa i de les amenaces dels fonamentalistes radicals.

A Mossul han fugit la majoria dels 35.000 cristians i les seves esglésies han estat destruïdes o bé substituïdes les creus per símbols de l'islam. A això cal afegir segrestes i taxes (250 $) imposades als qui no combreguen amb l'islam. Aquesta mateixa setmana els habitatges dels cristians apareixien marcats amb una 'N' (Natzarens) com es pot veure a la fotografia.

Ara el Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) ha denunciat que un centenar de famílies kurdes han rebut la mateixa amenaça per part d'ISIS. Saeed Mamouzine, del PDK a Mossul, ha explicitat que no hi ha un termini clar d'expulsió pel que s'entén que ISIS vol que sigui "el més aviat millor". També han estat segrestats turcmens xiïtes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada