diumenge, 6 de juliol del 2014

La guerrilla kurda denuncia l'execució sumària d'un dels seus membres

El comandament central de les HPG ha denunciat l'execució sumària d'un dels seus membres Alican Erikmen, ' Şervan Koçer' a Başkale (Elbak) districte de Van (Kurdistan de Turquia). La detenció i execució fou el passat 2 de juliol. A mesura que avancen les investigacions s'ha sabut que Alican Erikmen fou arrossegat a terra amb una corda lligada al voltant del seu coll pels soldats turcs. L'any 2005 un altre milicià de les HPG, Abbas Emani, fou capturat i assassinat de la mateixa manera pels turcs. El van arrossegar amb una corda lligada al coll més de tres quilòmetres.

La milícia Hêzên Parastina Gel (HPG) o Forces de Defensa Popular foren creades l’any 2002 hereves de la milícia guerrillera del PKK que va iniciar l’alçament armat el 1984. També té una sectorial de dones (dividida en una organització de les dones urbanes, l’altra de zones rurals i una tercera de guerrilleres), una d’estudiants i una de joves.

Alican Erikmen fou acomiadat en un enterrament multitudinari a Batman on hi van assistir milers dels seus compatriotes. El lema més escoltat fou "El camarada del sol és immortal'. Des de temps ancestrals els kurds han tingut veritable devoció pel sol. Per ancestrals ens referim a l'inici del període històric quan els kurda ja poblaven les actuals zones on hi viuen avui.


.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada