dijous, 10 de juliol del 2014

Enterraments massius dels kurds caiguts defensant Kobanê


Es poden comptar per desenes els i les milicians/es de les Unitats de Defensa Popular (Yekîneyên Parastina Gel, YPG) kurdes caiguts en defensa del cantó de Kobanê. El nombre és tan alt que el comandament de la formació militar no ha donat xifres concloents però els caiguts no paren d'arriba a la reraguarda de la línia de front. Una mostra del suport popular a les YPG són els enterraments que estan tenint lloc al Kurdistan sirià i són veritables demostracions de força i homenatge als qui donen la seva vida en defensa d'un Kurdistan democràtic, laic i multiètnic front l'islamisme nacionalista àrab. cal recordar que a les files de les YPG hi combaten àrabs i cristians i que l'MFS és una milícia auxiliar cristiana aliada a les Forces de Defensa Popular.

Els combats entre YPG  i Islamic State of Iraq and Syria o Islamic State of Iraq and Sham (ISIS) a la zona de Kobanê (Kurdistan de Síria) van passar a una nova fase el dia 2 de juliol quan els fonamentalistes van endegar una brutal ofensiva d'artilleria. L'atac fou tan greu que YPG va retirar-se de diverses poblacions del sud. Els xocs de Zormixar, recuperada recentment per YPG, van provocar almenys una quinzena pel costat de les YPG, alguns d'ells àrabs, enterrats per una multitud com mostren les imatges.

Vint-i-nou caiguts/des les darreres hores combatent a Kobanê. Sobre fons groc els caiguts de les YPG i en fonts verd les milicianes de la milícia femenina YPJ.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada