dissabte, 5 de juliol del 2014

La unitat d'elit femenina kurda es prepara pel combat imminent amb ISIS

Els peshmerga kurds són gairebé els únics que fan front als islamistes a l'Iraq hores d'ara. Una de les unitats que haurà d'enfrontar-se directament amb els fonamentalistes és la unitat d'elit femenina de les Forces Peshmerga kurdes. Peshmerga significa en kurd "aquell/a que s'enfronta amb la mort". Nahida Ahmad Rashid és la comandant d'aquesta forta que actualment es prepara a Sulaymaniya, una ciutat del Kurdistan Iraquià que és la capital de la governació de Sulaymaniya. Aquesta regió és sota control de la Unió Patriòtica del Kurdistan. Rashid és una veterana que ja va combatre al genocida Saddam Hussein. En un reportatge del Daily Mail es recullen les preparacions de les combatents kurdes, una excepció en el món musulmà. Peshmerga i extremistes islàmics combaten hores d'ara al front de Jalawla mentre l'exèrcit regular ha aturat l'ocuapció de Tikrit, a l'Iraq sunnita.


Els avanços dels fonamentalistes islàmics d'ISIS (Islamic State of Iraq and Sham) a l'Iraq han posat aquest moviment cara a cara amb el poble kurd. A partir de la conquesta de Mossul ISIS s'ha anat estenent per tot el territori iraquià, ha establert el Califat i ha anunciat que pensa recuperar Espanya. Entre dimecres 11 i dijous 12 de juny, ISIS va ocupar quatre grans ciutats de l'Iraq sense gairebé combats. El més impressionant és que el rati de tropes iraquianes era de 40:1 al seu favor. Uns 800 fanàtics van anar avançant sobre territori iraquià i van derrotar 30.000 soldats iraquians. Com demostra un reportatge de Basnews els peshmerga patrullen per la regió del nord de Mossul i són els únics que fan front als islamistes sunnites. Si bé hi ha una onada de voluntaris xiïtes aquests es dediquen a la defensa de Bagdad cap a on marxa el gruix de les tropes d'ISIS. Els peshmerga aporten estabilitat a les zones amenaçades per ISIS. I on ja hi ha hagut execucions sumàries, destruccions d'esglésies i segrestos de tot tipus com els dels kurds de confessió xabak i yezidi.

Mig milió d'àrabs han fugit cap al territori kurd autònom i han agraït, com afirma el 'The Guardian' als kurds la defensa dels valors mínims de convivència que ISIS posa en perill. Com ha afirmat Mikel Ayestaran, periodista freelance a la zona: "Després de tots els morts i dels milions invertits en les forces de seguretat, Iraq depèn dels peshmerga kurds a Mossul".

Fotografia: Daily Mail


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada