divendres, 1 d’agost del 2014

La premsa kurda recull l'opinió de Kurdiscat sobre la votació del Parlament

El passat 10 de juliol el Parlament català va votar en contra del dret del Kurdistan a autodeterminar-se. Aquesta situació va provocar un cert desencís al Kurdistan on es veu a Catalunya com un amic, sinó aliat. Diversa premsa kurda s'ha dirigit a Kurdiscat-Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan per a demanar explicacions. El mitjà Rudaw, publicat al Kurdistan iraquià, ha recollit les nostres opinions en un article on prova d'emmarcar la votació. L'article també és disponible en llengua kurda.Kurdiscat no pot fer una lectura política simplista d'aquella votació. Com diu l'article: "KurdisCat, a Catalan-language website that is run by a Kurdistan-Catalonia solidarity committee, told Rudaw that the motion had failed because GP Mixt had tried to take advantage of Kurdish sympathies in the Catalan parliament by forcing the Palestinian question into the same bill.


“We believe that if the motion had been only about the Kurdish nation it would have been approved,” said Jordi Llopis, the coordinator of KurdisCat"

En efecte creiem que es va utilitzar la qüestió kurda amb d'altres fins barrejant-la amb la palestina i la saharaui que, si bé tenen punts en comú, són diferents a la kurda. El fet de que no hi hagi unanimitat sobre els tres casos aconsellava presentar mocions separades i no fer-ne ús polític. Com vam dir a Rudaw: "Creiem que si la moció hagués estat només sobre la nació kurda aquesta s'hagués aprovat". 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada