dissabte, 30 d’agost del 2014

Neix KJK, Comunitats de Dones del Kurdistan


Segons un comunicat emès pel partit Unió de Dones Lliures (YJA), aquest s'ha dissolt. De fet ha canviat el seu nom a les Comunitats de Dones del Kurdistan (Komalen Jinên Kurdistan, KJK) per tal de reorganitzar-sota un sistema confederal.

El comunicat emès pel Comitè Executiu de KJK (Komalen Jinên Kurdistan) fa èmfasi que el segle XXI serà el segle de l'alliberament de les dones i els pobles, i va destacar que el monopoli capitalista dels homes està amenaçant la vida de les dones amb els nous esdeveniments a l'Orient Mitjà. "Un nou procés que està afectant sobretot la vida de les dones ha començat arran de l'ocupació de Mossul per ISIS".
KJK ha recordat la resolució d'un nou model d'organització basat en un sistema confederal,. Aquest fou aprovat per l'últim congrés de la dona, celebrat el maig 2014.

"La legislació per a la reorganització de la vida de les dones es va dur a terme tan aviat com van ser ocupades Mossul i alguns altres llocs. L'objectiu són els valor democràtics socials que són amenaçats i (IS) pretén l'esclavatge de les dones a través de lleis inhumanes i obsoletes ".

KJKha  subratllat que els atacs d'IS són de caràcter contrarevolucionari: contra la revolució social democràtica centrada en les dones. "Els poders de la modernitat capitalista estan aniquilant les religions, atacant a les cultures locals, la violació del dret a la vida de les comunitats i fent que les dones siguin botí de guerra a través d'IS, el seu peó a l'Orient Mitjà", ha dit el KJK.

"El nivell assolit pel moviment d'alliberament de les dones kurdes en els camps ideològics i polítics, així com en les forces de la guerrilla, va molt més enllà del sistema existent, i augmenta les esperances per a totes les dones del món. Multiplicar aquesta esperança és ara l'objectiu comú de tot el moviment de les dones a l'Orient Mitjà". 

  
"El sistema confederal democràtic és sobretot la unitat dels valors i afeblir, de forma interrompuda, el sistema de dominació masculina. És la realització de la sociabilitat que pertany a les dones. El sistema confederal que serà construït per les dones és la tercera via en contra de la destrucció de, principalment, dones i totes les persones, identitats, comunitats, cultures, religions, llengües i la natura "

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada