dimecres, 20 d’agost del 2014

La majoria de partits contra l'empresonament d'una mare kurda amb els seus bessons per vendre llibres


Mulkiye Demir Kılınc, fou condemnada a presó el mes passat acusada de vendre llibres que parlaven del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). Està pendent de la seva condemna amb la peculiaritat que és mare de dos bessons des de fa només uns mesos i els seus bebès hauran de ser empresonats amb ella.

L'activista kurda va demanar que es posposés la condemna un any però les autoritats turques no han cedit ni un centímetre. L'associació de Drets Humans (IHD) de Turquia ha fet pública la seva indignació: "Tenir un càstig tan alt per vendre llibres i fins i tot anar a presó amb nens és increïble. Com hauria d'anar una mare a presó amb els seus fills en tals circumstàncies?".

Una petició en línia a change.org demana a les autoritats de Turquia que repensin la situació de Mulkiye Demir Kılınc. Va dirigida al president turc, l'islamista Abdullah Gül. Hores d'ara ja s'han recollit 81.000 signatures. Ara, diversos partits de l'oposició turca han fet públic el seu suport a Demir Kılınc per a anul·lar, o com a mínim posposar, la seva condemna. Hi han pres part el Partit Republicà del Poble (CHP) i el Partit Democràtic Popular (HDP) en un acte al propi parlament turc el passat 13 d'agost on el CHP va subratllar que hi ha 285 bebès a les presons turques amb les seves mares.

Amb la militant kurda hi havia també Arzu Ceylan Oral del maoista Marksist-Leninist Komünist Partisi (MLKP) acusada de prendre part a una roda de premsa de la formació. Va recòrrer al Tribunal Constitucional per a posposar la seva condemna de sis anys de presó. Aquest mes d'agost ha d'entrar a presó amb el seu bebè de només sis mesos.

Foto: Hurriyet

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada