dimarts, 14 de febrer de 2017

Les Forces Peshmerga creen una brigada íntegrament àrab


Es tracta de la primera unitat formada per membres de l'ètnia àrab. Té 900 integrants que ja han acabat la seva formació militar. La seva creació ha estat decisió personal del president del Kurdistan de l'Iraq, Masud Barzani. 

 Formalment Barzani no és president de la Regió del Kurdistan des de l'agost de 2013 quan va acabar el seu mandant de vuit anys. El parlament va estendre llavors el seu càrrec 2 anys més pels motius excepcionals de la situació de guerra però, hores d'ara, ni el propi parlament es reuneix i continua en una situació d'interinitat.

La brigada està sota ordres directes de Barzani i el Comandant General de les Forces Armades de la Regió del Kurdistan, amb seu a Duhok. Es va presentar oficialment el 7 de febrer amb una cerimònia amb banderes kurdes i de l'Ira. Aziz Waisi, responsable de les forces Zerawani, elit dels peshmerga, va afirmar que una unitat militar aixi enforteix els esforços per la seguretat i estabilitat de tot l'Iraq.

Les tribus àrabs de Zumar i Rabi'a han proporcionat els voluntaris per a la brigada. Es tracta de grups tribals directament amenaçats pels fonamentalistes sunnites de l'Estat Islàmic. Aquestes tribus són també sunnites, com la majoria de kurds de l'Iraq i el propi Estat Islàmic però en oposició a la majoria xiïta del sud e de l'Iraq. Barzani projecta ara una unitat similar d'ètnia turcmana però aquest grup, fortament influenciat per Turquia, s'oposa majoritàriament a posar-se a les ordres de comandaments d'ètnia kurda. 

0 comentaris:

Publica un comentari