dijous, 16 de febrer de 2017

El Consell d'Europa acusa a la Turquia d'Erdogan d'acarnissament judicial i de violar drets humans

El Comissionat del Consell d'Europa per a Drets Humans va presentar ahir el seu informe sobre la situació a la República de Turquia. Nils Muiznieks va demanar "un canvi de rumb urgent" al règim de terror que està implantant Erdogan.

Periodistes empresonats amb "acarnissament judicial"


La coacció de la llibertat d'expressió ha afectat, per exemple, als mitjans de comunicació. El Consell d'Europa considera "alarmant" que, en el mes de gener, 151 periodistes hagin estat empresonats a Turquia. Muiznieks ha comptabilitzat la clausura de 150 mitjans de comunicació: diaris, televisions, ràdios, editorials o periòdics. El relator parla, literalment, "d'acarnissament judicial".

Menys visible però igualment preocupant és la "reducció del pluralisme i l'autocensura" de mitjans o particulars. Especialment famoses són les persecucions a les xarxes socials amb la ridícula i esperpèntica acusació "d'insults a Erdogan" que han dut centenars de turcs i kurds als tribunals i/o a presó.
Cavusoglu i Dastis. Déu els cria...

La censura és un fet

"El febrer de 2015 els tribunals turcs van decidir prohibir l'accés a un total de 49 planes web, incloent-hi la de Charlie Hebdo, així com a planes específiques de fòrums populars a internet que foren titllats de ser ateus o anti-musulmans, en base al concepte que denigraven valors religiosos", afirma el Consell d'Europa.

"No hi ha ni un sol periodista empresonat per haver escrit un article. Si n'hi ha cap, vull saber-ho", va afirmar la setmana passada Mevlut Cavusoglu en la seva visita a l'estat espanyol convidat pel Real Instituto Elcano. El ministre d'exteriors espanyol, Alfonso Dastis va explicitar el seu suport a l'estat turc tot i que va demanar respecte a l'estat de dret. Dastis va agrair a Turquia els "seus esforços" en la qüestió migratòria i va oferir-se per a defensar-la en les negociacions d'integració turca a l'UE.

Erdogan considera que és a Occident on no hi ha llibertat de premsa

Avui mateix, R.T. Erdogan, president turc, ha respost al Consell d'Europa que "es cometen crims sota la disfressa del periodisme". Segons el mandatari turc, en declaracions al diari qatarí Al-Arab, "A Turquia hi ha molta més llibertat d'informació que a molta estats occidentals". Erdogan ha visitat, com a peregrí, els llocs sants de l'islam, a La Meca i la tomba de Mahoma a Medina.

0 comentaris:

Publica un comentari