dimarts, 28 de febrer de 2017

Murat Karayılan(PKK): Turquia no serà capaç d'entrar a Manbij o Raqqà sense autorització dels EUA i Rússia

"Ara que al-Bab ha estat netejat del Daesh [Estat Islàmic], Manbij, en mans de les YPG,* és el proper objectiu de Turquia", va dir Erdogan en una conferència de premsa conjunta amb el cap de l'Estat Major General Hulusi Akar. S'hi van reunir durant dues hores. La resposta ha estat immediata.

Murat Karayılan és el màxim dirigent militars de les HPG, la milícia del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). Ha respost a les amenaces de Turquia dient no seria capaç d'entrar en Manbij o Raqqa sense autorització dels EUA i Rússia. En declaracions a l'agència de notícies kurda ANF, va assegurar que Ankara empra una "política regional antikurda":

"Turquia té tres objectius quan parla d'atacar ar-Raqqà i Manbij.
1) La primera és en clau de política interna, per dir  "Sóc forta i puc atacar on vulgui, però altres potències internacionals com Estats Units no m'ho estan permetent, per això m'estic limitat a al-Bab."

2) La segona és que Turquia vol quedar-se amb al-Bab. L'acord amb Rússia era que anaven a lliurar al-Bab al règim després de prendre-li a IS. Però no compliran amb aquesta promesa. Així que ara l'Estat turc vol recolzar-se en els EUA i romandre a al-Bab, de forma permanent. Volen aprofitar aquesta oportunitat i estan pensant, "Com tenim l'autorització d'Estats Units per quedar-nos aquí, anem a fer-nos també amb Manbij."

Estan insistint en aquestes sol·licituds i polítiques tot i saber que ni Rússia ni els EUA les accepten.

3) I aquest és el tercer objectiu: implicar, especialment els EUA, i obtenir més suport contra el PKK. Erdogan i el seu equip creuen que són intel·ligents; mitjançant l'ús d'aquestes tàctiques creuen que poden romandre de forma permanent a Al Bab, llançar un atac contra Manbij i obtenir assistència tècnica il·limitada contra el PKK.

L'amenaça d'anar a ar-Raqqà de Turquia és un bluf complet. Ankara no té el poder per això. No obstant això, per tal d'obtenir aquests tres punts podria obligar-se a atacar, tàcticament, Manbij i Efrîn ".

"L'únic objectiu de Turquia és posar obstacles contra els kurds." Karayılan critica i acusa les altres potències internacionals, en especial  els Estats Units i Rússia per "fer els ulls grossos a la violació de les fronteres i matança de kurds i àrabs del Kurdistan sirià, per part de de Turquia. És interessant que ni els EUA ni Rússia, ni els països europeus han dit res concret contra això. Els atacs d'Erdogan a la frontera signifiquen suport al Daesh (IS) i són fets per tal de debilitar l'operació sobre ar-Raqqà ".


* Les YPG es van retirar de Manbij entre agost i setembre de 2016 deixant-la en mans de la milícia local de la regió, el Consell Militar de Manbij, integrant de les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) que s'oposen a l'ocupació estrangera de Turquia a Síria.


0 comentaris:

Publica un comentari