dissabte, 25 de febrer del 2017

La Brigada Quwat al-Nukhbath ja és al front amb les SDF
La milícia dirigida per Ahmad Jarba coneguda com a Forces d'Elit forma part del Free Syrian Army (FSA). De fet Jarba va ser el màxim dirigent de l'oposició siriana a escala estatal. La Brigada Quwat al-Nukhbath o Quat al Nukhba està formada per àrabs de grups tribals de la província de Deir ez Zor però no s'han integrat al Consell militar de Deir ez Zor, promogut per les Forces Democràtiques Sirianes (SDF). En el seu lloc actuen com a forces autònomes, formalment dins l'FSA, auxiliars i aliades a les SDF.

La milícia està formant part del quart front que ha començat a avançar, aquesta setmana per la província de Deir ez Zor. La seva incorporació pot suposar un canvi a la balança entre els grups tribals que encara donen suport a Àssad però s'han vist acorralat, durant mesos, en un setge horrible sobre la capital provincial. Alguns es senten abandonats per Damasc que ha dedicat molts recursos a Homs o Alep i no només no ha trencat el setge de Deir ez Zor sinó que cada vegada és més asfixiant. De fet l'IS va aconseguir trencar el darrer baluard assadista en dues parts el passat mes de gener. Paral·lelament la força de Jarba pot incorporar nous clans tribals del desert que no confien en una aliança, directa, amb les milícies kurdes que consideren atees, d'esquerra i feministes.

Jarba, de la tribu xammar, dirigeix el moviment opositor  Al-Ghad al-Souri que ha estat represaliat a Turquia amb detencions i oficines clausurades pel seu suport a la proposta de Síria federal del partit kurd PYD. En canvi té el suport d'Egipte. La seva milícia, segons fonts pròpies, està integrada per 3.000 àrabs sirians i deixa en evidència la patrimonialització que Erdogan ha fet de l'FSA.

Per a saber-ne més:
La policia turca assalta dues seus el moviment opositor sirià Al Ghad
- Les Forces d'Elit Sirianes s'uneixen a les SDF en la campanya de Raqqà
- Informe sobre les tribus àrabs del Nord de Síria
- Al Ghad al Souri dóna suport a la Federació Democràtica del Nord de Síria (10.09.2016)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada