diumenge, 19 de febrer del 2017

La revista 'Rolling Stone' dedica un extens reportatge a voluntaris internacionals de les YPG


La veterana i prestigiosa revista de música i tendències publica al seu últim número "The Anarchists vs. the Islamic State". El reportatge, signat per Seth Harp, defineix a les YPG com una milícia peculiar. "No són la típica facció ètnica o sectària. Els seus combatents són lleials a un líder guerriller empresonat qui anteriorment va ser comunista però ara abraça el mateix tipus de pensament secular, feminista, anarco-llibertari de Noam Chomsky o els activistes d'Occupy Wall Street. Els kurds estan implementant aquestes idees en Rojava, el qua ha atret una legió internacional de esquerrans ".

Voluntari nordamericà de 21 anys

El text emfatitza el caràcter humà dels Voluntaris. Les seves procedències i experiències, com les malalties o la poca experiència militar. Així com s'enrolen per internet i arriben a través del Kurdistan iraquià, en concret de Sulaymaniyyah i travessant el Kurdistan iraquià i la perillosa frontera.

"Tots els voluntaris que arriben a Rojava assisteixen a un curs d'entrenament d'un mes a l'Acadèmia, una instal·lació de petroli amb quatre edificis, aigua corrent, electricitat intermitent, una línia de bugaderia i una parcel·la de patates. Vaig conèixer a una dotzena de reclutes quan la vaig visitar, majoritàriament alemanys i italians, però també dos nord-americans, un anglès, un finlandès, un basc espanyol i un ciutadà tibetà de Hong Kong. en les casernes, dormien cinc persones a una cambra en estores de pis, amb les seves motxilles i rifles apilats en les cantonades. A l'alba se'n van anar a córrer amb uniforme, portant Kalashnikovs. La resta del dia, els reclutes van assistir a classes d'entrenament d'armes, ideologia anarco-feminista i rudimentari Kurmanji. "

Un Voluntari italià expressa la seva decepció per la quantitat de internacionalistes amb arguments de pes: "els voluntaris occidentals són bàsicament una broma, mentre que ISIS té desenes de milers de persones procedents d'Orient Mitjà, milers d'europeus. Què diu això de nosaltres? " Rolling Stone recorda que "Durant la Guerra Civil espanyola, uns 60.000 estrangers van lluitar pels anarquistes i els comunistes contra els feixistes."

Entre els voluntaris hi ha un "veterà militar nord-americà a l'Acadèmia era un jove de Chicago amb arrels equatorianes; se li coneix per l'àlies Alan. Hi havia servit en el Cos de Marines però mai va ser desplegat a l'Iraq o l'Afganistan, així que quan va sortir del servei es va dirigir a Rojava. en una missió per alliberar un poble, li van disparar al braç i a la mà".

Els voluntaris no són militaristes però denuncien la demagògia de certs pacifistes. "Quant als liberals pacifistes a Europa i Amèrica," No estan realment compromesos amb res", va dir Franceschi, traient el seu telèfon per llegir una cita de Murray Bookchin." 'Avui estem tornant fent una introspecció: estem buscant la definició personal, la millora personal, l'èxit personal, la il·luminació personal'. Aquesta és l'esquerra d'avui al món. Fins i tot els que són aquí, molts d'ells anarquistes, vénen aquí i s'adapten a la forma kurda de viure. No estàs aquí de turisme, tio. No és el viatge personal. Hi ha una guerra. Hi ha una revolució, I necessiten combatents ".

Voluntari alemany de les YPG, de 20 anys

És una revolució que aixeca admiració i curiositat, entollada per la sang d'una guerra horrible i enemics poderosos. Segons Rolling Stone: "És impossible dir si la Revolució de Rojava ha tingut èxit com un model de societat civil perquè el país està tan completament mobilitzat per a la guerra. Hi ha soldats i policies per tot arreu, incendis cremant als carrers. Els edificis plens de forats de bala són habituals, amb només electricitat esporàdica. No obstant això, el principal plaer dels kurds, a part del te i el tabac, sembla ser la companyia de l'altre. el seu menjar és monòtona - pa, tomàquet, fesols, de vegades carn de xai -, però cada àpat es menja comunament, amb les segones porcions, i el lloc d'honor, obligat, a qualsevol hoste present. "* L'article es refereix al kurmanji que és el principal dialecte de la llengua kurda.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada