dimarts, 7 de febrer del 2017

Assemblea anual del Moviment per la Societat Democràtica a BeirutLa reunió, realitzada a Beirut, va servir per a prendre diverses decisions importants a nivell d'organització de la comunitat kurda al Líban. El Tevgera Civaka Demokratîk (Moviment per la Societat Democràtica, Tev-Dem) va analitzar la revolució a Rojava (Kurdistan sirià) i les accions de resistència de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) per tal de protegir les persones, i en especial les dones, en resposta a la brutalitat dels "mercenaris" de l'Estat Islàmic. El Tev-Dem va destacar els abusos del govern turc contra el Kurdistan sirià a través de la recent ocupació del territori amb l'objectiu de donar suport al terrorisme i d'espantar a la gent autòctona.

En aquesta línia doble, la campanya de les YPG/YPJ sobre el seu bastió d'ar-Raqqa té com a objectiu la construcció d'una vida comuna per a tots els components del nord de Síria i alliberarà a les persones de l'IS i el seu captiveri mental, ideològic, físic i cultural.

A nivell intern es van aprovar les línies de l'organització libanesa per tal de promoure la comunitat kurda Líban, ser més eficaç, i preservar de la cultura i la llengua kurda així com l'ètica com a valor. Terrenys específics sobre els que es treballarà durant el present any seran els joves i les dones, la cultura i l'art, per tal d'arribar a tots els membres de la comunitat kurda al Líban.

Sobre els kurds del Líban:

- The Kurds of Lebanon: identity, activism and ideology
- The Kurds of Lebanon: Socioeconomic Mobility and Political Participation via Naturalization

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada