dilluns, 13 de febrer del 2017

318 membres de l'HDP detinguts les darreres hores

El Comitè executiu central de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) ha fet públic un document on vincula l'enèsima onada repressiva amb la campanya pel "no" al referèndum constitucional turc. 


L'HDP considera que el referèndum pretén convertir Turquia en una règim presidencialista. Les detencions d'avui s'han produït a Istanbul, Esmirna, Wan, Adana, Adıyaman, Kocaeli, Antep, Siirt, Bingöl, Malatya, Bursa i Ağrı. "Les operacions contra el nostre partit, en curs des de juliol de 2015, continuen cada vegada més, sense pausa, des de l'intent de cop d'Estat del 15 de juliol de 2016. Ni més ni menys que 859 administradors, provincials i de districte, co-presidents i membres del nostre grup van ser detinguts i 112 d'ells han estat detingudes des de l'inici de 2017. Com a resultat de les activitats continuades genocidi polític contra el nostre partit i dels seus components, almenys 318 persones han estat detingudes il·legalment avui. S'han detingut un total de 9.796 persones en operacions contra el nostre partit i el seus integrants des del 22 de juliol de 2015, i 2.906 d'ells van ser empresonats, incloent co-presidents, diputats provincials i de districte, co-presidents, administradors i membres del nostre grup. d'acord amb xifres recopilades pel nostre partit. 5.471 persones de la nostra formació van ser detingudes i 1.482 van ser empresonades des del juliol del 2016. L'objectiu principal d'aquestes operacions, es va intensificar després de la concreció de la data del referèndum, és fer un referèndum sense l'HDP.

El que volen obstruir, mitjançant detencions, és el propi "NO" en el referèndum. Tot i així, no anem a agenollar-nos davant d'aquesta atrocitat i la repressió. L'HDP segueix compromès més que mai en la lluita que va prometre als pobles de Turquia. Aquells que pensen que ens poden aturar per mitjà de detencions, arrestos i operacions de genocidi polític veuran que no són capaços d'acabar amb el compromís dels pobles a la llibertat, el treball, la pau i la democràcia.

Malgrat totes les restriccions i pressions, seguirem organitzant el "NO" de la manera més potent".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada