dijous, 2 de febrer del 2017

Campanya de Periodistes Sense Fronteres per la llibertat de premsa a Turquia


Arran de la Cimera Malta de demà 3 febrer 2017, Periodistes sense Fronteres (RSF) ha llançat una campanya per encoratjar als caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea a adoptar una posició ferma en favor de la llibertat de premsa Turquia.

"Podem actuar com si res estigués passant a Turquia? ". RSF demana ​​líders europeus en la seva nova campanya internacional. Feta en cinc idiomes - Francès, Anglès, espanyol, alemany i suec - la campanya es dirigeix principalment a Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, François Hollande, Theresa May, Donald Tusk, i Stefan Löfven i els demana que no es passi per alt la repressió sense precedents contra els periodistes turcs.

Des l'intent de cop del 15 de juliol de 2016, Turquia es va submergir en una espiral de repressió sense precedents contra els periodistes i mitjans de comunicació. Després de sis mesos d'emergència, s'ha posat en perill el pluralisme. Més de 100 periodistes són empresonats. Cent quaranta-nou mitjans de comunicació i vint-i-nou editorials han quedat clausurades de forma arbitrària. No menys de 775 targetes de premsa i centenars de passaports cancel·lats sense més preàmbuls. La censura d'Internet i les xarxes socials ha augmentat de forma geomètrica.

La repressió a Turquia, un país candidat a l'adhesió a la Unió Europea, no pot deixar als seus veïns indiferents. Els líders europeus tenen la responsabilitat política i moral de fer tot el possible per salvar el periodisme a Turquia. El país ocupa el lloc 151 entre 180 països en l'última classificació mundial de la llibertat de premsa publicada per RSF.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada