diumenge, 12 de febrer del 2017

Erdogan afirma que està entrant a Al Bab, Síria

Les tropes turques i auxiliars del Free Syrian Army (FSA) i Ahrar al Sham, grup islamista radical, haurien entrat pel nord-oest. El propi R.T. Erdogan, president turc, ha aformat que "estem arribant al centre de la ciutat".

El 24 d'agost les tropes d'Erdogan van llençar la campanya Escut de l'Eufrates (Euphrates Shield) per fer-se amb el control de regió i evitar la unió dels cantons autònoms kurds de Kobanê i Efrîn. El gener l'Exèrcit Àrab Sirià (SAA) va començar a avançar pel sud de la ciutat afeblint-ne les seves defenses i cooperant, de facto, amb les forces turques al fer una operació tisora. En canvi tant SAA com Turquia han aturat completament qualsevol possible avanç de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) que per l'oest i des de Manbij eren les que, a l'inici de l'ofensiva, presentaven major proximitat amb Al Bab.

Amb l'entrada de tropes turques a Al Bab, l'Estat Major d'Erdogan ha assegurat que la ciutat caurà aviat. Jaish al Thuwar, facció de les SDF, ha negat haver entregat Tell Rifa'at a l'SAA com han afirmat fonts assadistes. Segons la milícia democràtica, en canvi, ha estat Assad qui ha ajudat a Erdogan a ocupar Al Bab. L'afirmació té una notable lògica i podria tracta-se d'una aliança cojuntural de forces que coincideixen en la lluita contra l'Estat Islàmic qui ocupa Al Bab.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada