dimarts, 22 de març del 2022

40.000 mercenaris sirians s'allisten per lluitar amb Rússia contra Ucraïna per 240 €

Rússia ha allistat més de 40.000 militars sirians per lluitar contra Ucraïna, segons informes de l'Observatori Sirià dels Drets Humans (SOHR), un grup no governamental sirià. Després que l'ambaixada d'Ucraïna va informar que prop de 3.000 nord-americans es van apuntar per unir-se a la Legió Internacional de Defensa Territorial, una coalició destinada a ajudar a reforçar l'exèrcit d'Ucraïna contra la invasió de Moscou, Rússia també ha contactat amb els països veïns per obtenir reforços.

"Fins ara, més de 40.000 lluitadors s'han inscrit per allistar-se", va dir SOHR, i va assenyalar que aquests no són "voluntaris" sinó que s'han subscrit amb promeses de rebre "un sou i privilegis". Segons una publicació amb seu a Deir Ezzor, Síria, Rússia ha ofert al personal militar salaris mensuals de 160 a 240 € durant sis mesos, inclosos altres "privilegis" sense especificar.

La setmana passada, el Departament de Defensa dels Estats Units (DOD) va advertir que Rússia estava reclutant mercenaris sirians per unir-se a la batalla a Ucraïna. "Ens sembla remarcable que [el president rus Vladimir Putin] creu que ha de confiar en els combatents estrangers per complementar el que és un compromís molt important de poder de combat dins d'Ucraïna tal com és", va dir un portaveu del DOD, i va afegir que Rússia està girant " frustrat per una dura resistència ucraïnesa”, i va assenyalar que els russos no han avançat gaire en els últims dies.

"Aquestes forces addicionals es posicionaran per respondre a l'entorn de seguretat actual a la llum de la nova agressió de Rússia contra Ucraïna i per reforçar la dissuasió i les capacitats defensives de l'OTAN, especialment el flanc oriental, i ajustarem la postura segons les condicions. evolucionar", va dir el funcionari. El 2015, el president sirià, Bashar al-Assad, es va enfrontar a un desafiament a la seva autoritat per part de manifestants pro-democràcia que reclamaven la fi de les pràctiques autoritàries, segons Britannica. Segons els informes, Assad va utilitzar la violència per reprimir les manifestacions.

Aleshores, Rússia va prendre un paper actiu en el conflicte, desplegant tropes a Síria. El setembre de 2015, Rússia va llançar els seus primers atacs aeris a Síria per donar suport a les tropes en lluita d'Assad, cosa que va permetre al règim recuperar gran part del país.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada