dimarts, 1 de març del 2022

La diputada kurda Meral Danış (HDP) evidencia la hipocresia de Turquia envers la invasió russa d'Ucraïna

La vicepresidenta del grup parlamentari de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles), Meral Danış Beştaş, va criticar la hipocresia de l'oposició contra la guerra a Turquia, dient: "En el que fa a Ucraïna, la guerra es considera contra el dret internacional, però la invasió [del cantó kurd] d'Efrîin es considera adequada.»

En un comunicat de premsa llegit davant el parlament turc, la vicepresidenta del grup del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), Meral Danış Beştaş, va avaluar els últims avenços a Turquia. Cridant l'atenció sobre l'acord de Dolmabahçe signat el 28 de febrer de 2015, Beştaş va dir que aquest acord va ser abandonat pel govern a causa de l'ambició de poder. Beştaş va subratllar que en els últims 7 anys, des de la negativa a l'acord de Dolmabahçe [converses de pau realitzades entre el govern turc i el PKK amb l'ajuda de l'HDP], el govern ha provocat greus crisis econòmiques, problemes polítics i socials dirigits als pobles. de Turquia.

El 28 de febrer de 2015 es va proclamar a Istanbul l'"Acord de Dolmabahçe". L'acord era un pla de deu punts negociat entre Abdullah Öcalan i l'estat turc per a una resolució de la qüestió kurda. El bàndol kurd estava representat per l'HDP i la delegació estava formada per Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder i Idris Baluken. El procés de pau va ser interromput poc després per Recep Tayyip Erdoğan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada