dimarts, 1 de març del 2022

Es declara en vaga de fam el pres kurd Mohammad Houshang: fa 1 any que va pagar la fiança imposada per un tribunal iranià però continua a la presóMohammad Houshangi el dimarts 22 de febrer de 2022, en senyal de protesta contra la implicació del Cos de Guàrdia Islàmica Revolucionària en el seu cas i l'oposició d'aquesta organització de seguretat al seu alliberament temporal, tot i pagar una fiança de dos mil milions de tomans (42 €), s'ha declarat en vaga de fam després de més d'un any a la presó d'Urmiya.

El Tribunal Revolucionari de Mahabad havia demanat una fiança de 2.000 milions de tomans per l'alliberament temporal de Mohammad Houshangi. Després que la seva família preparés la fiança i fes el procés administratiu, el tribunal els va dir que la Intel·ligència del Cos de la Guàrdia va rebutjar l'alliberament de Mohammad Houshangi com a excusa del procés d'interrogatori inacabat.

Mohammad Houshangi va ser arrestat per les forces d'intel·ligència de la Guàrdia Revolucionària a Teheran el diumenge 10 de gener de 2021, durant la detenció generalitzada de ciutadans kurds l'any passat. Va ser traslladat al centre de detenció d'aquesta institució de seguretat d'Urmiya, i després de sis mesos quan va acabar el procés d'interrogatori, va ser traslladat a la presó central d'Urmiya.

Mohammad Houshangi, Farzad Samani i Sakar Eini, dos activistes de Mahabad, en el mateix cas han estat acusats per les agències de seguretat de "Cooperació amb un dels partits de l'oposició kurda" i el seu cas ha estat enviat a la branca 1 del Revolucionari de Mahabad. Tribunal, encapçalat pel jutge Javad Gholami.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada