dijous, 31 de març del 2022

L'Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO) aprova incorporar representacions kurda i catalana a la seva direcció

L’UNPO és una organització internacional que té com a objectiu defensar el dret a l’autodeterminació dels seus membres: pobles indígenes, minories, estats no reconeguts i territoris ocupats. Tots ells s’han unit per promoure el seu dret a l’autodeterminació, alhora que defensen els seus drets polítics, socials i culturals i preserven el seu medi ambient. es va establir a finals dels anys vuitanta per líders exiliats de pobles que vivien sota l’opressió imperial. Aquesta associació compta amb representants d’Estònia, el poble uigur i el Tibet, entre d’altres. El seu objectiu és replicar el missatge de noviolència i tolerància interètnica del poble tibetà davant l’opressió, seguint l’exemple del 14è Dalai Lama. Actualment compta amb 44 membres actius, des dels tàrtars de Crimea fins als uigurs, i des de Taiwan fins a Catalunya.

 

Ali Abdelzadeh del PDKIEl cap de setmana passat (26 i 27 de març) va celebrar l’Assemblea General de l’Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO), a Washington DC. L’Assemblea General de l’UNPO s’ha celebrat a Washington DC coincidint amb la iniciativa de l’organització d’establir una presència permanent als Estats Units. Amb aquesta decisió, s’espera reforçar notablement la seva influència diplomàtica a les Nacions Unides. En aquesta assemblea, es va aprovar una important renovació de la presidència de l’UNPO. S’ha passat de 10 homes i una dona a 6 dones i 5 homes. Per primera vegada en la història de l’UNPO la presidenta és una dona i també per primera vegada és africana. Les dues vicepresidentes també són dones, entre elles la catalana Elisenda Paluzie. La presidència col·legiada incorpora representacions de pobles i nacions de tots els continents (Amèrica, Àfrica, Àsia, Europa i Oceania) amb una nova presidència col·legiada
Presidenta: Edna Adan Ismail, Somalilàndia (dona)
Vicepresidenta: Elisenda Paluzie, Catalunya (dona)
Vicepresidenta: Rubina Greenwood, Sindh (dona)
Membre: Paul Strauss, Washington D.C. (home)
Membre: Dolkun Isa, uigur (home)
Membre: Tina Muna Barnes, Guam (dona)
Membre: Rigzin Genkhang, Tibet (dona)
Membre: Ali Abdelzadeh, Kurdistan iranià (home)
Membre: Tammy Breedt, afrikaner (dona)
Membre: Alex Thach, Khmer Khrom (home)
Membre: Abdi Mahdi, Ogaden (home)

La nova presidenta, Edna Adan Ismail, va ser la primera dona que va exercir com a ministra d’Afers Exteriors a Somalilàndia i anteriorment va ser ministra de Benestar Familiar i Desenvolupament Social. És una activista molt respectada per l’abolició de la mutilació genital femenina i és la presidenta de l’Organització per a les Víctimes de la Tortura. Malgrat el seu no reconeixement, Somalilàndia, que va proclamar la independència fa 30 anys, és un territori amb una constitució i un exèrcit propis i un govern estable, i s’ha convertit en una de les democràcies més consolidades d’Àfrica.

L’Assemblea Nacional Catalana és membre de l’UNPO des del 2018, mentre el PDKI del Kurdistan iranià ho és des de 2007 i el Komala va integrar-s'hi el 2015.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada