dijous, 15 d’octubre del 2015

Primera roda de premsa de les SDFL'anunci de l'establiment de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) s'ha fet en una roda de premsa al cantó autònom de Cizîrê, Rojava (Kurdistan de Síria). S'hi ha presentat el logo de l'aliança. Aquest inclou el nom en llengua àrab i en kurda (Hêzên Sûriya Demokratîk). La coalició armada va ser creada el 10 d'octubre.

Şêx Bender Himêdî El-Deham, de les Forces Al-Sanadid, una milícia tribal àrab beduïna, ha llegit la declaració conjunta. Al-Sanadid aplega els milicians d'una de les tribus àrabs més brutalment perseguida per l'Estat Islàmic, els xamar. El-Deham va dir que totes les forces que ara s'uneixen les Forces Democràtiques Sirianes aposten per una nova etapa. "Aquesta etapa democràtica permetrà la unitat democràtica de tots els pobles de Síria sobre la base de la llibertat de les dones. El nostre objectiu bàsic és la fundació de Síria democràtica".
 
Àrabs, assiris, kurds, siríacs i turcmans, composen les SDF i el seu principal objectiu és lluitar contra l'IS. Deham va agrair a les forces de la coalició internacional, formada per onze estats, pel seu suport, i els va cridar a continuar donant-lo.

 
Deham va acabar fent una crida a tots els homes i dones de Síria d'unir-se a les files de les seves forces on s'hi han integrat, hores d'ara, 13 milícies:


- YPG/YPJ,
- Al-Sanadid Forces,
- Syriac Military Council (MFS)
- Burkan Al-Fırat Operations Center,
- Suwar al-Raqqa,
- Shams al-Shamal,
- Lîwa Al-Selcuki,
- Brigade Groups of Al-Jazira,
- Jabhat Al-Akrad
- Jaysh Al-Thuwar (Revolutionaries' Army inclou Jabhat Al-Akrad, Lîwai 99, Special Operations Center 455, Lîwa Al-Selcuki, Ahrar Al-Zawiya, Lîwa Sultan Selîm, Lîwa Şuheda Al-Atarib) de l'FSA
- Lîwai Al-Tehrîr
- Lîwai 99 Muşat.

Fora de la declaració formal, un dels membres del Consell Militar, Telal Ali Silo, ha afirmat que el seu objectiu era alliberar ar-Raqqà i després tota Síria. Això suposaria un greu error tàctic donat l'alt pes de les forces kurdes a les SDF. En canvi avançar cap a Jarablus seria la prolongació lògica de les ofensives realitzades a Rojava (Tell Abyad, Tell Temir, muntanya AbdulAziz, Sarrin).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada