dijous, 10 de desembre del 2015

Creació de l'Assemblea de la Síria Democràtica

El Congrés Democràtic de Síria celebrat a la ciutat de Dêrîk els dies 8 i 9 de desembre sota el lema"Cap a la construcció d'un país lliure i democràtic de Síria", ha pres la decisió d'establir l'Assemblea de la Síria Democràtica. Aquesta serà, a partir de la seva constitució, la representant política de les Forces Democràtiques de Síria (SDF). En el congrés van participar-hi 103 delegats en representació de les organitzacions polítiques, militars i socials sirianes d'oposició.

L'Assemblea de la Síria Democràtica estarà composada per 42 persones. D'aquestes 13 representaran l'Auto administració Democràtica de Rojava (Kurdistan de Síria), 2 grups tribals (àrabs i kurds), 3 del Consell Consultiu de Partits Polítics, 2 de Teyar El-Qemih (moviment membre del National Coordination Committee for Democratic Change), i un membre de les següents organitzacions (noms en anglès) : Honor and Rights Agreement Community, Syrian National Democratic Consensus Committee*, Shehba Regional Assembly i Syrian National Mass. Un membre dels pobles assiri, àrab, siríac, turcman i yezidi; un delegat representant de joventut. Així mateix nomenaran un membre de l'Assemblea: Jabal Arab (comunitat drusa de Jabal al-Druze), el Partit de la Modernitat Democràtica Sirià i el Partit Baas Socialista Democràtic.


Salih Al-Labwani, de Teyar El-Qemih, ha llegit la resolució final en els següents termes:

"El Congrés Democràtic de Síria va ser organitzat i va finalitzar amb èxit amb la participació dels grups de l'oposició siriana i representants de tots els cercles socials en condicions extraordinàries. Síria s'ha convertit en un bany de sang, de violència, i es converteix en el lloc principal de lluita per dominar-la de forces internacionals i regionals, enfrontant-se a les forces terroristes que han tret partit d'aquesta tragèdia.

Els cercles polítics i socials que participen en la conferència han arribat a un consens sobre la formació d'un poder polític anomenat l'Assemblea de la Síria Democràtica amb l'objectiu de complir amb els seus deures i responsabilitats en el període històric actual, liderant el moviment democràtic revolucionari sirià en curs. Per descomptat, vol posar fi a l'actual fragmentació, vessament de sang i la foscor a la que el país està essent arrossegat.

Totes les forces que s'han unificat sota el sostre del Congrés han unit la seva voluntat per tal de formar una constitució democràtica, per permetre solucions a la crisi siriana a través de la discussió democràtica pacífica, el diàleg i les converses; per lluitar contra el terrorisme; la celebració d'eleccions lliures i democràtiques que requereixen el procés actual a Síria; per assegurar la fe, la cultura i la identitat de tots els pobles de Síria; i aconseguir el consens social sobre la base de la seva voluntat democràtica.

Els participants declaren, a través del consens polític aprovat pel Congrés que l'actual mentalitat despòtica té la responsabilitat primera en la situació actual al país; que aquesta forma de pensar va en contra de la realitat multi cultural, multi religiosa, multi ètnica i plural de la societat siriana; i que aquesta mentalitat despòtica serà transformada pel desenvolupament d'una societat plural basada en una terra comuna i la vida lliure de reconèixer tots els pobles i les seves cultures.

Els participants al Congrés han anunciat que representaran, en l'àmbit polític, les Forces Democràtiques de Síria (SDF) composades per joves de tots els pobles sirians. Les SDF han derrotat a les forces terroristes i netejat una gran part de les terres sirianes d'aquests grups gràcies a la seva resistència i coratge i donant molts màrtirs.

El Congrés també ha cridat l'atenció sobre el tema de la migració i ha decidit trobar una solució per aturar-la i garantir el retorn dels qui han fugit. Amb la seva geografia fèrtil i rica economia, el nostre país, Síria, té la infraestructura per aconseguir una vida digna per a tots els seus components. La determinació que s'ha manifestat és per desenvolupar aquesta estructura sobre la base d'un repartiment equitatiu i just.

Com l'Assemblea Democràtica Síria, el nostre principi de treball té un caràcter moral que no es basa en els reflexos i els mètodes de cap partit polític a Síria.

L'Assemblea de la Síria Democràtica tractarà les relacions entre Síria i els països veïns sobre la base del respecte, treball per la pau, una vida tranquil·la i comuna, i continuar la seva lluita en conformitat amb els convenis internacionals.

L'Assemblea de la Síria Democràtica anuncia que el seu establiment és una responsabilitat moral i no un moviment reflex en contra de qualsevol altra cercle polític o mètode a Síria.

L'Assemblea Síria Democràtica durà a terme la seva lluita en consonància amb les lleis internacionals.

L'Assemblea de la Síria Democràtica és un projecte polític, nacional i democràtic per a totes les estructures socials i polítiques que estan lluitant per recuperar el país de la situació actual i fan els esforços per construir-hi un sistema democràtic alternatiu amb l'objectiu de canvi.

Per això, l'Assemblea de la Síria Democràtica lliurarà una lluita política per recuperar el país de l'espiral de la violència, per mitjà del seu poder civil i polític, i amb la participació de les persones individuals.

En el marc dels convenis internacionals, l'Assemblea estarà en el diàleg amb les institucions internacionals i participarà en mètodes que permetin la transformació de Síria i desenvolupar un sistema pluralista i centralista ".


* Aquest grup no existia formalment fins ara. Probablement sigui una facció del National Coordination Committee for Democratic Change on hi són integrats el Partit de la Unió Democràtica (PYD), el
Partit de la Unió Siríaca (SUP)

** Assiris són cristians assiris fidels de l'Església Assíria de l'Orient o la seva escissió; parlen el dialecte sureth de l'arameu  i són originaris d'Hakkari, a l'actual Kurdistan turc. Siríacs (o Suryani) són cristians assiris seguidors de l'Església Siríaca, ja sigui l'ortodoxa o la catòlica en comunió amb Roma; parlen el dialecte suroyo de l'arameu i són originaris de la regió de Tur Abdin, a l'actual Kurdistan turc. Alguns siríacs, a més, s'identifiquen com a assiris per la seva adscripció ètnica; més estrany és que assiris s'identifiquin com a suryani.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada