dimecres, 16 de desembre del 2015

70 membres de l'IS morts en una onada d'atacs contra la línia de front peshmerga

Fins a onze vehicles de l'Estat Islàmic s'han llençat contra les defenses kurdes de forma coordinada a cinc punts diferents: la muntanya de Zerdk, Newaran, Bashik, Ti Eswed i Khazir. Totes elles són al Kurdistan de l'Iraq, entre Kirkuk i Mossul.

Aparells buldòzer, anivelladores amb trencadors, han avançat junt amb vehicles carregats d'explosius. El Consell de Seguretat de la Regió del Kurdistan ha xifrat en onze els vehicles islamistes destruïts per l'aviació de la coalició internacional liderada pels EUA o bé per les forces de defensa peshmerga. Aquestes han usat projectors Milan anti-tanc de fabricació europea per a defensar-se. Donat l'alt nombre d'atacants suïcides s'han hagut de practicar 25 bombardeigs aeris per a fer front a l'atac múltiple. Les Forces peshmerga avaluen en 70 els islamistes morts.

Aquest matí, en un altre atac sèxtuple han mort set peshmerga kurds i vuit n'han resultat ferits. El consell no ha donat xifres de les víctimes kurdes però com a mínim el general peshmerga Maghded Harki ha mort en els combats recents contra l'IS. Era pare de tres nenes que han quedat orfes. Arreu del Kurdistan de l'Iraq s'ha fet cues per donar sang donat l'alt nombre de combatents kurds ferits.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada