dimarts, 1 de desembre del 2015

"Tard o d'hora, el Kurdistan declararà la seva independència", segons president de la República Txeca


"Crec que, tard o d'hora, el Kurdistan declararà la seva independència", va dir Milos Zeman, president de la República Txeca. El mandatari txec, es va reunir amb el president del Kurdistan iraquià, Massud Barzani, que va dir que, en un temps, estarà a punt per anunciar un referèndum d'autodeterminació.

Zeman també es va referir a la lluita kurda tant a l'Iraq com a Síria. "De fet, els kurds armats són l'única força de terra que està en guerra amb l'ISIL. Hi ha una dita: l'enemic del meu enemic és el meu amic". El contrast d'aquesta posició de defensa de la civilització és Turquia. "L'Hostilitat turca cap als kurds apunta al fet que Turquia està dubtant en la seva lluita contra l'ISIL.Turquia ha de decidir amb qui s'unirà".

L'economista Milos Zeman va ser membre del Partit Comunista entre 1968 i 1970 i president del Partit Social Demòcrata els anys noranta arribant a ser primer ministre txec. Zeman lidera actualment el Partit dels Drets Civils una formació social-demòcrata fundada l'any 2009.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada