dijous, 8 de juny del 2017

Bese Hozat (Co presidenta de la KCK): "qui controli Raqqà, controlarà Síria"

La Copresident del Consell Executiu de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) Besê Hozat, ha declarat a News Channel TV que "qui controli Raqqà, controlarà Síria".
Segons la miliciana kurda "La ubicació estratègica de Raqqà la fa estratègica per al futur de Síria. La guerra està a la porta de Raqqà, i els conflictes i les rivalitats augmentaran. Hi ha un conflicte seriós amb les SDF. Raqqà és també la capital de l'IS, i això significarà un cop letal per l'IS a la regió. les SDF han augmentant el control en aquestes àrees, Si les forces democràtiques guanyen més control en aquesta àrea, significarà que un sistema democràtic prendrà forma a Síria. És un lloc clau. És per això que la guerra està ara a la porta de Raqqà. Si t'has adonat, les disputes i els enfrontaments estan en augment. Hi ha seriosos conflictes entre els EUA i Rússia, l'Iran i els EUA, el règim i les forces estrangeres i les SDF. Les recents declaracions de Rússia sobre les SDF afirmen que "van fer un tracte amb ISIS". Això està totalment allunyat de la veritat, té zero connexió amb ella. Com hem vist, Raqqà està sota setge. ISIS no té una línia per apagar els combois. Tots els camins han estat envoltats i bloquejats. Hi pot haver alguns llocs per als civils, no ho sabem, les persones en el camp ho sabran millor. Però aquestes operacions sobre la percepció estan connectades al conflicte existent. Són deliberats. Es deuen al significat de Raqqà, i poden augmentar ".


Sobre la recent decisió de l'OTAN d'entrar a la Coalició Internacional contra l'Estat Islàmic, Hozat creu que és en clau interna: "Ara l'equilibri del món ha canviat. L'OTAN es va formar contra la Unió Soviètica. Hi va haver una revolució socialista, que va ser vista com una amenaça. Després, en el període 89-90, el socialisme real va fracassar. Rússia té ara un sistema capitalista, el país s'ha convertit en una part del sistema capitalista. El socialisme real va fracassar a tot arreu en el món també. En aquest moment, els kurds i les forces democràtiques revolucionàries de la regió estan liderant la lluita socialista democràtica. (...) . Ara la situació és diferent. I, els sistemes estatals nacionals a la regió s'estan dissolent. El status quo del segle XX a la regió s'està dissolent. Els sistemes estatals de nació, l'equilibri que porten, les aliances del segle XX i l'equilibri polític s'estan dissolent. Quan es va fundar l'OTAN, el sistema de nacions-estat amb prou feines havia començat a la regió, i ara s'estan dissolent. L'OTAN, en certa manera, va ser fundada com un exèrcit per als sistemes estatals nacionals, com una força de defensa. Ara, en l'agenda està reestructurar l'OTAN. Això serà més clar en els propers anys. Amb intensos debats i reunions, aquest tema s'intensificarà."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada