dimecres, 14 de juny del 2017

Els principals partits kurds de Síria expressen el seu suport al referèndum del Kurdistan iraquià

 
Saud Malla, el cap del Partit Democràtic del Kurdistan de Síria (PDK-S), el principal partit en el Consell Nacional Kurd de Síria (ENKS, per les sigles en kurd), va afirmar ahir a Ara News que la celebració d'un referèndum sobre la independència és una dret legítim dels kurds iraquians.

"Aquest és el dret de Kurdistan del Sud [Kurdistan iraquià] i el dret de les persones. Els hi donem suport i els felicitem. Cada kurd dirà que sí. Això no només és bo per al sud del Kurdistan, sinò també pel Kurdistan sirià, Bakur, Basur, i per a totes les parts del Kurdistan. Cada nació té el dret a ser independent. I si la gent vol federalisme, l'autonomia, o confederalisme, això és el nostre dret decidir-ho. Diem sí a favor d'un Kurdistan independent i felicitem als nostres companys allà." Ahir el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK per les sigles en kurd) va posicionar-se de forma similar per veu del seu dirigent Cemil Bayik.


Hediya Yousef, co presidenta del Kurdistan sirià-nord de Síria Regió Federal liderada pel Partit de la Unió Democràtica (PYD), va dir dimarts que els kurds iraquians tenen el dret legal per determinar el seu propi destí: "Aquesta és una decisió interna en relació amb la constitució iraquiana, un afer intern i ha de ser considerada, bàsicament, com un dret legal dels kurds dins de la regió del Kurdistan a determinar el seu propi destí", va dir la dirigent kurda siriana en una entrevista amb el lloc web de notícies Vedeng.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada