divendres, 30 de juny del 2017

Sipan Hemo, Comandant en Cap de les YPG: Estem preparats per a defensar Efrîn i Shehba de les forces d'ocupació turques

El Comandant de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), el misteriós Sipan Hemo no acostuma a aparèixer en els mitjans de comunicació. Només es coneixen dues fotografies d'ell i són dels inicis del conflicte civil sirià i de les YPG. Però és ell el cap de la milícia kurda des de l'inici del conflicte civil sirià. Cada aparició seva significa que estan produint-se moviments tectònics.
Ara el Comandant ha parlat per al mitjà turc Yeni Özgur Politika:

Des de tots els punts de vista, l'estat turc és una força d'ocupació. Ningú no pot tancar els ulls a aquesta realitat. El fet que el seu objectiu sigui la derrota de la Revolució de Rojava no canvia aquest fet. "L'estat turc va envair oficialment la regió de Jarablus a Exterin, d'Exterin a Al Bab, i va deixar els grups de l'anomenat Eufrates Shield. L'Organització d'Intel·ligència Nacional de Turquia (MIT) des del començament de la guerra siriana i van ser presents amb "guerrers" contra Síria. Després van canviar de direcció i van començar una guerra contra la Revolució Rojava i els kurds, per la qual cosa des de llavors s'han concentrat en Azaz i les línies de Shehba. Ara estan enviant reforços aquí tots els dies.

Els objectius de l'estat turc són complexos i profunds; intenten iniciar una operació que comença des de la línia Jarablus fins a Shehba i Al Bab, des d'allí una operació a Rojava per unir tot això amb Idlib. Volen establir una autoritat en aquesta regió oficialment dirigida per les seves bandes, però en realitat és l'estat turc. Així doncs, després d'enfortir la sobirania aquí, l'estat turc continuarà amb el seu objectiu de liquidar la Revolució de Rojava a Efrîn. Al mateix temps, provarà de ponderar el futur de Síria i ser-hi en la seva reestructuració. En altres paraules, el desig, l'objectiu de l'estat turc i els seus plans depenen del que està fent ara. No ho amaga. [Funcionaris turcs] han expressat clarament el desig d'unirla regió entre Jarablus i Manbij a Idlib. Alep també va estar entre aquests plans abans, però després d'haver accedit amb Rússia, Alep va quedar fora. Ara, hi ha plans de construir un corredor cap a Rojava des de la línia Shehba fins a Idlib.

Esperem atacs contra Shehba i Efrîn des d'Azaz i Idlib per debilitar els nostres poders en el pròxim període i crear un corredor i control de Jarablus a Idlib. Estan enviant reforços i apilant municions per aconseguir-ho. De tant en tant estem sent atacats i responem instantàniament. Tots els seus atacs van ser repel·lits. No hi ha cap canvi en el terreny fins ara.

Efrîn ha estat durant molt de temps en una espècie de setge, però ha recorregut un llarg camí tant pel que fa a organitzar la legítima defensa com a la societat. Com està preparada tota l'estructura social d'Afrin; Institucions militars i polítiques, relacions i aliances per a aquest atac. Què pot dir sobre la composició i el desplegament de les forces militars?

Efrîn, com vostè ha esmentat, ha estat durant molt de temps assetjat i ha experimentat diferents nivells de guerra. Ha estat lluitant així gairebé des de 2012. En aquest llarg termini, les nostres forces han desenvolupat una defensa seriosa i han aconseguit coses valuoses. Que aquest poder sigui curós, preparat i ben posicionat per a la guerra ja és una tasca essencial. La gent d'Efrîn també és molt valenta i no té por de fer sacrificis. Malgrat totes les dificultats, molèsties, setge i embargament, Efrîn ha mostrat una posició d'honor. També hi ha la determinació de mostrar una posició més enllà d'això. La nostra creença és que si l'estat turc intenta envair Efrîn avui o intensifica els seus atacs, la gent d'Efrîn es mantindrà al costat de les forces de defensa i la recolzarà. L'intent de Turquia obrirà les portes d'una nova era d'èxit, contrària a l'anticipació dels nostres enemics. La Revolució de Rojava completarà una fase important del procés. Vull destacar això i ningú hauria d'oblidar: Efrîn jugarà un paper important tant en la seva pròpia defensa com en l'alliberament de la Shehba. No entraré en detalls, però totes les nostres forces estan preparades al més alt nivell contra qualsevol possibilitat.

El règim de Baas i els seus aliats també han mostrat incomoditat en relació amb l'ofensiva de l'SDF liderada per YPG a Raqqà, que es porta a terme amb el suport de la coalició internacional liderada pels EUA, i la calúmnia es va convertir en un atac. Hi ha afirmacions que aquesta incomoditat comuna amb els turcs també es comparteix amb Rússia i l'Iran i que l'exèrcit turc ha rebut un suport tàcit per a l'ocupació. Com llegeix això, quina és l'actitud de Rússia-Iran-Baas?


Aquest enfocament és correcte i ho veiem de la mateixa manera. La progressió i els èxits de l'SDF sota el lideratge de les YPG i el suport proporcionat per la Coalició Internacional liderada pels EUA, naturalment, pertorba l'altre bloc. Això és evident. Per descomptat, estan incòmodes i aquesta incomoditat continuarà. Per tant, és possible que l'estat turc estableixi les bases per a nous atacs i intents d'ocupació. Les nostres aliances i els seus assoliments perturben el bloc format al voltant de Rússia. No estan contents amb això.

Aquesta crisi es manifestarà amb més claredat en el pròxim període. El nostre problema no és com aquestes forces es veuen entre elles o el seu enfocament entre elles. El nostre projecte i accions per a la democratització de Rojava i Síria estan obertes a tothom. Estem treballant per assolir els nostres propis objectius i en línia amb la nostra pròpia agenda. Per tant, en comptes de centrar-nos en l'agenda o projectes dels EUA, Rússia i altres forces, ens centrem en els nostres propis projectes i accions. Perquè això és el que és essencial per a nosaltres: els nostres plans i objectius. La nostra relació amb els poders internacionals es basa en això. El nostre marc és la llibertat de Rojava i la democratització de Síria. Naturalment, tenim el dret d'esperar respecte i comprensió d'estats poderosos com els EUA i Rússia.

Pel que fa als EUA, que lideren la Coalició Internacional, saben sobre les maniobres de Turquia i sap què estan planejant fer en el cas que es dugui a terme?

Els EUA, que lideren la Coalició Internacional, han de respondre a aquesta qüestió de manera clara i oberta. Són els que necessiten explicar els límits de la relació amb els turcs, els preparatius, els acords i la cooperació, el marc i el grau en què està en contra. Per tant, és a l'expectativa, de tots els pobles de Rojava i Síria, que l'interrogat en aquesta pregunta (EUA) respongui satisfactòriament.

Si suposem que tot això es fa per evitar la victòria a ar-Raqqà, com es veurà aquesta victòria d'Efrîn i quins seran els seus efectes?

L'èxit de Raqqa i la victòria final no serà local. Començarà un nou i beneït procés per a tota Síria. Es va a exercir el paper de formar una base per a la democratització de Síria. Hem estat pensant això des de l'alliberament de Manbij. La nostra lluita contra el terrorisme continuarà a tot arreu. El nostre objectiu no és un secret, és clar: no estem fent el que estem fent perquè volem ser només una part de Síria, al contrari, és convertir-se en l'element principal i fonamental de la democratització de Síria.

A causa d'aquesta postura, no tenim molt a dir sobre escenaris basats en una cooperació encoberta i bruta entre les forces internacionals i els turcs. Els nostres objectius i mètodes, i l'aliança basada en aquests, són molt transparents.

Durant el Ramadà, el president turc va repetir que els kurds mai no podrien obtenir el reconeixement i l'estatus. Quins altres mals es poden esperar, on pot evolucionar la reacció contra aquests mals?

El nostre objectiu en aquesta regió és molt clar i transparent. No acceptem cap forma d'ocupació de l'estat turc en aquesta regió. Podrien haver adquirit algunes instal·lacions i formar aliances internacionals. Subratllo això; No ens preocupem per aquestes aliances i no les reconeixem. L'alliberament de la línia Azaz-Jarablus sempre serà el nostre objectiu i continuarem lluitant per això. Des del principi, l'estat turc va prendre una posició il·legítima contra Rojava i Síria; la seva presència és contra els pobles. L'estat turc és una força d'ocupació. Ningú no pot tancar els ulls a aquesta realitat. El fet que el seu objectiu sigui la derrota de la Revolució Rojava no canvia aquest fet.

Sobre Sipan Hemo:
- "Legítima Defensa no significa asseure's i esperar en el front" (Març 2014)
- "Des de l'inici de la revolució siriana no volíem prendre part per ningú. Som la tercera via"(Octubre 2015)
- "La guerra a Síria és sobre els interessos de les potències internacionals i regionals" (Octubre 2015)
- "Atacar ar-Raqqà o Jarablus es farà exclusivament per raons militars" (Novembre 2015)
- "YPG a Amnistia Internacional: Hem alliberat 1.500 pobles, ells parlen de 4 o 5" (Desembre 2015)
- "Atacarem ar Raqqà a principis d'abril" (Abril 2017)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada