dissabte, 1 de juliol del 2017

EUA posa com a condició a mantenir suport militar al Kurdistan que aquest renunciï a la independència

El Congrés dels Estats Units ha posat condicions a la possibilitat de mantenir el suport militar a les Forces Peshmerga. El de sempre en la història del Kurdistan: Utilitzats en el camp de batalla, ignorats en els despatxos. Els que van traçar les fronteres, atorgar oficialitats a llengües, els de Sykes-Pikot...

Washington exigeix que el Kurdistan renunciï a la independència. Només rebrà suport si es manté dins de "l'Iraq unificat". L'any passat EUA va donat 480 milions de dòlars a les forces kurdes per a que duguessin el pes de la lluita contra l'Estat Islàmic. D'altres condicions són la unificació de les Forces Peshmerga actualment distribuïdes en milícies partidistes fet que els hi resta eficàcia però els hi augmenta compromís.

Masoud Barzani va declarar a Washington Post el 28 de juny: "Quan l'Estat Islàmic va atacar el Kurdistan el 2014 usava armament avançat abandonar per l'exèrcit iraquià a Mossul. El govern iraquià va refusar donar-nos la nostra part del pressupost federal tal i com està estipulat constituionalment o ajudar els nostres soldats... ni amb armes: Com a estat independent hauríem pogut finançar i equipar les nostres pròpies tropes i acabar amb aquesta guerra de forma més ràpida".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada