divendres, 21 de juliol del 2017

"Nova direcció" del govern alemany cap a Turquia: ni inversions, ni turistes, ni exportacions

El ministre d'Afers Exteriors alemany, Sigmar Gabriel, va anunciar ahir una sèrie de mesures contra Turquia en resposta a la detenció d'un activista pels drets humans d'origen alemany i cinc companys més, entre els quals es troba la directora d'Amnistia Internacional a Turquia, Idil Esser.
Sigmar Gabriel ha explicat que Alemanya parlarà amb els socis de la Unió Europea sobre les aspiracions de Turquia d'unir-se al bloc i ha deixat clar que Berlín ja no pot garantir la inversió empresarial alemanya a Turquia. Gabriel ha explicat també que no preveu converses amb Turquia sobre l'expansió de la unió duanera amb la UE i ha aconsellat els viatgers alemanys sobre els riscos de visitar el país.

"Necessitem que les nostres polítiques vers Turquia vagin en una nova direcció... No podem continuar com ho hem fet fins ara. Hem de ser més clars del que hem estat fins ara, perquè els responsables d'Ankara entenguin que aquestes polítiques tenen conseqüències", va dir Gabriel als periodistes. El ministre va indicar que aquests nous passos han estat acordat amb la cancellera Angela Merkel.

Segons la ministra d'Economia alemanya, Brigitte Zypries, és molt difícil que les empreses alemanyes realitzin inversions a Turquia sota el clima polític actual del país. "Si les empreses alemanyes respectables són incloses, de sobte, a "llistes negres" i són assenyalades com a partidàries del terrorisme, això suposa un clima que fa que les noves empreses i les inversions a Turquia siguin extremadament difícils", ha indicat Zypries.
La ministra ha afegit: "El govern alemany i jo mateixa defensarem les empreses alemanyes d'acusacions totalment injustificables i incomprensibles, cosa que també s'aplica sobretot als empleats de les empreses alemanyes".
L'associació comercial alemanya BGA ha dit que les exportacions a Turquia cauran significativament si el govern implementa mesures contra Turquia per la seva detenció d'un activista alemany en drets humans.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada