dimecres, 26 de juliol del 2017

Rússia: el referèndum és l'expressió de les aspiracions del poble kurd

El ministre d'afers exteriors rus, Sergei Lavrov ha estat entrevistat pel mitjà de comunicació del Kurdistan iraquià, Rudaw. A la pregunta de "Quina la visió de Rússia sobre el referèndum d'independència del Kurdistan iraquià?" ha respost:

Veiem el referèndum com a expressió de les aspiracions del poble kurd i, pel que sé, la majoria de la població de la regió autònoma kurda recolza aquest referèndum. Veiem que després de la decisió final sobre aquest tema, es considerarà tot allò relacionat amb les conseqüències d'aquest moviment com ara la política, la geopolítica, la demografia i l'economia. Tenint en compte que la qüestió kurda ha quedat fora de les fronteres del nou Iraq, això tindrà un impacte en els països veïns. Esperem que el poble kurd expressi les seves aspiracions a través d'un mecanisme pacífic i l'aplicació dels objectius del referèndum també es faci de forma pacífica per tenir en compte els factors que hi ha a la regió. Ho he esmentat abans i això ha de tenir en compte la visió dels veïns de l'Iraq.

Pel que jo sóc conscient, la presidència de la regió kurda autònoma està en contacte amb els estats veïns de l'Iraq a les seves capitals. Estem disposats a ajudar a Bagdad i a Erbil en un procés que respecti ambdues parts. Com s'ha demostrat la història sobre els resultats d'una votació, mai no vol dir que tots els problemes i les qüestions es resoldrien de la nit al dia. Una vegada més, diria que aquest és un procés molt important i s'ha de prendre seriosament i calmadament, tenint en compte que la qüestió kurda és important per a tota la regió.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada